Järvaveckan är inte bara politik och samhällsdiskussion. Järvaveckan är framförallt en festival där du kan njuta av mat, musik, kultur och idrottsevenemang som pågår dagligen onsdag-söndag. Det finns något för både stora och små och det är gratis inträde.

Hyresgästföreningen region Stockholm i samarbete med Hyresgästföreningen Järva erbjuder bland annat hyresjuridisk rådgivning och två seminarier.

Tid för våra seminarier:

Onsdag 12 juni kl. 17.30

Var går din smärtgräns för en andrahandshyra? 20 lax?

När kötiden inte räcker till ett förstahandskontrakt, och ekonomin inte tillåter köp av en bostad, blir vi förvisade till andrahandsmarknaden. Men finns det inga lagar som begränsar uthyrningspriset? Klart det gör. Vi reder ut vad som gäller och utforskar vilken bostadspolitik som krävs för att ändra på bostadsojämlikheten.

Lördag 15 juni kl.17.30

Bostadsbristen – en fråga om jämställdhet

Den bristande bostadspolitiken slår hårt mot kvinnor. Visste du att antalet kvinnor som hamnar i hemlöshet ökar? Att våldsutsatta kvinnor tvingas kvar i destruktiva relationer, och många kvinnor, ofta med barn, utesluter möjligheten att separera? Vi efterfrågar en politik där även kvinnor, trots lägre lön, ges rätt till ett hem.

Live på stora scen:

På lördagskvällen kl. 19.10 presenterar Hyresgästföreningen ICEKIID på stora scenen. Hypade ICEKIID från Köpenhamn är högaktuell med sin nya EP STAMINA SZN. ICEKIID har ett helt eget utryck – en blandning mellan hip hop, afrobeat, RnB och dancehall.

Vi vill veta vad just du tycker är viktigt!

Hyresgästföreningens Ungdomssatsning erbjuder barn och ungdomar spel och tävlingar där deltagarna samtidigt ges möjlighet att formulera vad just dom tycker är viktigt.

Melody Sadeghi är projektledare för Ungdomssatsningen:

– Vi vill ge makt till unga, låta deras röster bli hörda och visa dom att det är möjligt att påverka.

Fråga om ditt boende

Varje dag, på utsatta tider, kommer du att kunna komma och ställa just dina frågor om ditt boende. På plats har vi jurister och förhandlare som kan besvara dina frågor.
Ann Margarethe Livh som är Järvabo sedan mer än 30 år och nyligen invald i Hyresgästföreningen region Stockholms styrelse kommer självklart att delta. Ann Margarethe har tidigare bland annat varit bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad.

Hitta hit: Järvaveckan anordnas på Spånga idrottsplats ca 15 minuter från Stockholm Central. Ta blå linje 10 till Tensta eller pendeltåg till Spånga station och buss till Spånga IP. Det finns få parkeringsplatser i området så tänk på miljön och åk med kollektivtrafik.