När de fyra hyresgästföreningarna i innerstaden i samarbete med boendeutvecklare* och andra tjänstemän från regionkontoret bjuder in till en kväll med tema “Tala om din bostad” är intresset och engagemanget stort.

”Välkommen att lyssna och diskutera hyresförhandlingar, upprustning och andra aktuella ämnen.  Bor du hos en privatvärd kan du också tala med din förhandlare från Hyresgästföreningen och med handläggare, jurister och verksamhetsutvecklare som finns på plats.”
Ungefär så bjöds medlemmar i innerstaden in till mötet Tala om din bostad.

Vilka medlemmar i din förening skulle inte uppskatta inbjudan till ett liknande möte och dessutom erbjudas fika med matig macka? Tycker du som förtroendevald att det här låter intressant? Eftersom det är ett ganska stort arrangemang kan du börja med att ta kontakt med föreningsstyrelsen som i sin tur kan kontakta boendeutvecklaren och även andra föreningar för ett eventuellt samarbete.

*Nytt namn för verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen från 1 oktober.

Foto: Janåke Skoog

Kvällen börjar med fika, macka och mingel.

Käthe Eklund, förhandlingsstrateg och Manfred Klint, förhandlare.

Över 200 hyresgäster kom till mötet.

Björn Raemklang, förhandlare från upprustninggruppen

Förhandlingshandläggare Philip Axén ger råd.

Jurist Göran Walldin erbjuder rådgivning.