Engagera dig?
Så här gör du!

Nätverket Stoppa bostadskaoset

Är du trött på det ständiga kaoset på bostadsmarknaden? Delta i Nätverket Stoppa bostadskaoset. Tillsammans med andra unga kan du vara med och skapa förändring. Det kan handla om allt ifrån manifestationer och digitala upprop till politiska direktaktioner. Ett nätverk ger dig ett större sammanhang och draghjälp i ditt egna engagemang!

Vill du veta mer? Kontakta Elvira på elvira.stolk@hyresgastforeningen.se.

Inte med i nätverket? Stoppa bostadskaoset ändå!

Prata med alla runt dig om hur sjukt bostadskaoset faktiskt är. Vi måste vara många som vägrar acceptera att det ser ut som det gör och som kräver att politiken tar sitt ansvar.

Ta reda på mer fakta. Bra källor är Hem&hyra, rapporter från Bostad2030 och Hyresgästföreningens undersökningar och rapporter.

Dela länkar och inlägg i sociala medier! Det kan vara ett effektivt sätt att övertyga andra och nå politiker, journalister och aktivister. Du kan också ställa frågor direkt till lokala politiker. Länkar och innehåll hittar du exempelvis på Hyresgästföreningen region Stockholms konton på Facebook, Twitter och Instagram. Du kan också följa Sveriges Allmännytta, plattformen Bostadspolitik.se och ungdomsorganisationen Jagvillhabostad.nu.

Bli medlem - gå med i Hyresgästföreningen

Oavsett om du hyr i andra- eller tredjehand, bor inneboende, har ett förstahandskontrakt eller inte hyr alls är det bra för dig att vara medlem i Hyresgästföreningen. Du får stöd av våra experter och massor av andra medlemsförmåner. Dessutom får du en plattform för påverkan så att du tillsammans med 500 000 andra medlemmar kan stoppa bostadskaoset.

Bli medlem nu!